Menu

Ergotherapie

Ergotherapie optimaliseert de kwaliteit van het leven van volwassenen en kinderen met lichamelijke of psychische problemen. De therapie zorgt voor verbeteringen in het dagelijks functioneren, binnen de mogelijkheden, om zo zelfstandig en prettig mogelijk de dag door te komen.

Yanky Ong helpt me om het thuis gemakkelijker voor me te maken. Ze heeft voor mij ook aanpassingen in huis aangevraagd. Heb je hulp nodig , dan moet je echt bij haar zijn! Een bijzondere en vriendelijke vrouw, die direct voor je aan de slag gaat.

– (Magid G.)

Wat doet ergotherapie?
Wie een ziekte, handicap of andere lichamelijk of psychische problemen heeft, heeft het vaak al moeilijk genoeg. Ik kan als ergotherapeut helaas niet al uw problemen wegnemen. Maar ik kan u wel helpen uw leven – of dat van uw kind of bijvoorbeeld uw ouders – gemakkelijker en aangenamer te maken. Ervoor zorgen dat u ondanks alles zo goed mogelijk functioneert, en (weer) zin hebt in de dag. Eruit haalt wat er voor u in zit.

Ergotherapie is praktisch
Ergotherapie biedt een antwoord op en hulp bij praktische vragen als:

Mijn moeder heeft Alzheimer. Ik kan het bijna niet meer aan. Kun je me helpen?

Door de MS ben ik snel moe en kan ik mijn huishouding niet goed meer doen. Kun je me tips geven?

Mijn kind heeft concentratieproblemen en is zo druk. Wil jij eens kijken wat er aan de hand kan zijn?

Ik heb scoliose en heb behoefte aan steun in de rug. Kun je me adviseren?

Ergotherapie is maatwerk
U bepaalt zelf waaraan u wilt werken met mijn hulp. Iedere wens van u is voor mij maatwerk. Ik kan u bijvoorbeeld leren een andere houding aan te nemen. Zuiniger met uw energie om te gaan. Een andere manier van werken aan te wennen. U hebt voorzieningen of aanpassingen in huis nodig. Of u wilt graag weer meer zelfstandig zijn: alleen naar buiten gaan, zelf douchen, koken of boodschappen doen. Het kan werkelijk van alles zijn. Daarom is ergotherapie wat mij betreft maatwerk.

Ergotherapeut bij u thuis
Ik kom bij voorkeur bij u thuis, op het werk of op school. Ik wil graag met eigen ogen de situatie zien waarin u of bijvoorbeeld uw kind functioneert, en waar de problemen spelen. Dat levert vaak veel informatie op waarmee we samen aan de slag kunnen. Ik kan u dan direct al tips geven. En voor u is het wel zo gemakkelijk als ik naar u toe kom.

Werkwijze
Telefonisch bespreken we kort waar u last van hebt en wat u graag zou willen bereiken met ergotherapie. Vervolgens maken we meteen een afspraak voor huisbezoek. Dat kan meestal al binnen een week. Ik neem een intake af en afhankelijk van uw vraag bespreken we het plan van aanpak. Daarin leggen we ook meetpunten vast over de situatie voor en na mijn behandeling. En daarna gaan we samen lekker aan het werk.

Geïnteresseerd?

Meer weten, bijvoorbeeld over vergoeding ergotherapie? Neem contact met me op of maak meteen een afspraak via info@kyong.nl. U hebt voor mijn praktijk geen verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.

Ga naar contact