Menu

Ergotherapie voor kinderen

Wat is ergotherapie voor kinderen?
Ergotherapie stelt mensen in staat het dagelijkse handelen zoveel mogelijk zelfstandig uit te voeren. Voor kinderen betekent dit het bevorderen van zelfstandigheid op het gebied van spelen, leren en zelfverzorging. Naast de therapie gericht op het kind biedt de ergotherapeut begeleiding aan ouders en leerkrachten.

Hulpvragen
Hulpvragen vanuit ouders en leerkrachten kunnen onder andere zijn:
• Niet kunnen concentreren.
• Niet kunnen stilzitten
• Moeite met schrijven
Vaak komen deze voort uit problemen in de prikkelverwerking, dat ookwel sensorische integratie wordt genoemd. Dit uit zich in het dagelijks leven, bijvoorbeeld snel afgeleid zijn door geluiden, potloden krampachtig vasthouden of moeite hebben met het vangen van een bal.

Behandeling
Afhankelijk van uw hulpvraag zal de ergotherapeut verschillende interventies met het kind uitvoeren middels een screening en onderzoek, waarbij een rapportage wordt gemaakt en met u besproken. Hierna wordt een behandeling uitgevoerd afhankelijk van het behandelprogramma.
De behandeling bestaat uit behandelsessies met uw kind in de thuissituatie of op school, advies aan u als ouders en aan de leerkracht. De behandeling is gericht op het vergroten van het lichaamsbesef, zodat uw kind bijvoorbeeld beter kan slapen, beter stil kan zitten, kalmer is en zich ook beter kan concentreren. Afhankelijk van de ontwikkeling van uw kind tijdens de therapie worden hulpmiddelen ingezet.
In de praktijk wordt tweetalig ergotherapie gegeven (Nederlands en Engels).

Onze dochter kwam overprikkeld en vol onrust bij Yanky en Lissa in behandeling. De consulten en de benodigde hulpmiddelen hebben ervoor gezorgd dat onze dochter weer kan functioneren zoals een zesjarige behoort te doen.
Het is een fijne samenwerking, waarbij respect en de hulpvraag op de voorgrond staan. Wij als ouders, maar vooral onze dochter zijn ontzettend blij met de hulp van Yanky en Lissa!

– (Moeder F.)

Meer weten?
Meer weten, bijvoorbeeld over vergoeding ergotherapie? Neem contact met ons op of maak meteen een afspraak via info@kyong.nl. U hebt voor onze praktijk bij ergotherapie voor kinderen een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.