Menu

Ons team

Het team bestaat uit twee ergotherapeuten: Yanky Ong en Lissa de Gouw. Hieronder zullen zij zich kort voorstellen aan u.

Yanky Ong
Als ergotherapeut kan ik mensen helpen. Daarom heb ik gekozen voor dit vak. Het leuke van ergotherapie vind ik dat het zo breed is. Ik houd ervan probleemoplossend te denken en daar creatief in te zijn. Ik ben blij als mijn cliënten zeggen: ik hoef niet meer zo vaak om hulp te vragen, ik kan weer (langer) werken, ik heb nu minder last van RSI, mijn rolstoel zit zo veel prettiger; mijn kind kan zichzelf aankleden, hij schrijft beter, kan zich beter concentreren, hij speelt weer met vriendjes.

Ik ben sinds 2007 vrijgevestigd ergotherapeut, met een zelfstandige praktijk ergotherapie in de eerste lijn, voor volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar. Ik ben als ergotherapeut afgestudeerd in 1982. Met meer dan 35 jaar ervaring in diverse zorginstellingen en bedrijven heb ik de nodige deskundigheid opgebouwd. Natuurlijk volg ik regelmatig relevante en vakgerichte nascholing op het gebied van de ergotherapie. Als ergotherapeut ben ik gespecialiseerd in onder andere neurologische aandoeningen (MS, CVA), reumatische aandoeningen, orthopedie, longproblematiek en oncologie. 

Tevens ben ik officieel Chi Neng Qigong instructeur (level 1). Voor meer informatie hierover: ChiTrustAcupunctuur en Zhineng Qigong®| Yanky Ong (yankyongacupunctuur.nl)

Sinds 2018 werk ik samen met mijn collega Lissa de Gouw.
Verder werk ik samen met:
– Ergotherapie Alphen
– Fysiotherapie Alkemade

Lissa de Gouw

Mijn naam is Lissa de Gouw. Ik ben sinds 2018 afgestudeerd als ergotherapeut en werk sinds februari 2018 samen met mijn collega Yanky. Wat ik mooi vind aan het vak ergotherapie is juist te kijken naar wat iemand nog wél kan en hem of haar van daaruit te begeleiden in zelfstandigheid en het meedoen in de maatschappij. Ik geef therapie aan zowel volwassenen als kinderen, waarbij mijn specialisatie op het gebied van kinderen ligt.

Wat ik erg leuk vind aan het werken met kinderen is het mogen bijdragen aan hun ontwikkeling al op jonge leeftijd. Ik zie kinderen door therapie meer plezier hebben in het leren op school en dat zij beter in hun vel zitten.

Ik heb bij Primair onderwijs De kleine Prins in Utrecht gewerkt als ergotherapeut voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud. Dit waren kinderen die vanwege hun beperkingen speciaal onderwijs genoten. In de praktijk van Yanky werk ik met kinderen tussen de 3 en 12 jaar oud vanuit het regulier onderwijs, die problemen hebben in de prikkelverwerking. Hulpvragen hierbij kunnen divers zijn, zoals: mijn kind heeft moeite met schrijven, mijn kind kan niet goed stilzitten, mijn kind heeft moeite om in slaap te komen of mijn kind heeft moeite met leren fietsen.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op via info@kyong.nl . Wij beantwoorden graag uw vragen en maak desgewenst een afspraak met u. Meestal is er binnen een week ruimte in onze agenda voor een eerste huisbezoek.

Ga naar contact