Menu

Ergotherapeut

Als ergotherapeut kan ik mensen werkelijk helpen. Daarom heb ik gekozen voor dit vak. Het leuke van ergotherapie vind ik dat het zo breed is. Ik houd ervan probleemoplossend te denken en daar creatief in te zijn. Ik ben blij als mijn cliënten zeggen: ik hoef niet meer zo vaak om hulp te vragen. Ik kan weer (langer) werken. Ik heb nu minder last van RSI. Mijn rolstoel zit zo veel prettiger. Mijn kind kan zichzelf aankleden. Hij schrijft beter, kan zich beter concentreren. Hij speelt weer met vriendjes.

Yanky ziet me echt als mens, niet als ziektegeval. Dat is fijn! Ze helpt me met aanvragen, en met oefeningen. Ze doet me voor hoe ik bijvoorbeeld het handigst mijn sokken kan aantrekken, en leert me zo te bewegen dat ik minder pijn heb. Dat doet ze perfect! Yanky is erg goed.

– (Rositha P.)

Vrijgevestigd ergotherapeut
Ik ben sinds 2007 vrijgevestigd ergotherapeut, met een zelfstandige praktijk ergotherapie in de eerste lijn, voor volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar. Eerstelijn betekent zorg dicht bij huis en rechtstreeks toegankelijk. Dus een verwijzing van een huisarts of specialist hebt u voor mijn praktijk niet nodig. Ook niet om voor vergoeding ergotherapie in aanmerking te komen.

Ik ben als ergotherapeut afgestudeerd in 1982. Met meer dan 30 jaar ervaring in diverse zorginstellingen en bedrijven heb ik de nodige deskundigheid opgebouwd. Natuurlijk volg ik regelmatig relevante en vakgerichte nascholing op het gebied van de ergotherapie.

Tevens ben ik officieel Chi Neng Qigong instructeur (level 1). Voor meer informatie hierover: ChiTrust

Sinds 2018 werk ik samen met mijn collega Lissa de Gouw.
Verder werk ik samen met:
– Ergotherapie Alphen
Ergotherapie Eemheuvel
– Fysiotherapie Alkemade

Mijn specialismen
U kunt bij mij terecht voor alle vragen en problemen die te maken hebben met het dagelijks functioneren van iemand met een beperking. Of het nu lichamelijk is of op psychisch gebied.
Als ergotherapeut ben ik gespecialiseerd in:

  • MS
  • (Kinderen met) ADD, ADHD, autisme, concentratieproblemen, Schrijfproblematiek – WRITIC , Sensorische Integratie
  • CVA, MS, Parkinson (neurologische aandoeningen)
  • Reumatische aandoeningen
  • Orthopedie
  • COPD
  • Oncologie

Adviseur ergotherapie voor de gemeente 
Als officieel adviseur voor de gemeente ben ik goed op de hoogte van de gemeentelijke wet- en regelgeving en die van de WMO. Ik weet de weg in ons ingewikkelde zorglandschap waarin regelingen regelmatig veranderen, en ik ken de beste aanpak. Ik heb een uitgebreid netwerk.
Op die manier kan ik als uw ergotherapeut zo nodig contactpersoon voor u zijn als het gaat om gemeente, zorgverzekering en andere instanties. Wilt u bijvoorbeeld aanpassingen in huis aanvragen of andere voorzieningen? Wilt u bezwaar aantekenen tegen een beslissing, of een klacht indienen? Dan kan ik de zorg van u overnemen, als u dat wilt.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met me op via info@kyong.nl . Ik beantwoord graag uw vragen en maak desgewenst een afspraak met u. Meestal is er binnen een week ruimte in mijn agenda voor een eerste huisbezoek.

Ga naar contact