Menu

Vergoeding en verwijzing

Benieuwd naar de vergoeding voor ergotherapie? De basisverzekering vergoedt 10 uur ergotherapie per jaar voor ergotherapie aan zowel volwassenen als kinderen. Er zijn zorgverzekeraars die meer uren vergoeden via een aanvullende verzekering. Wij adviseren u om daar vooraf naar te informeren.

Ook goed om te weten: De praktijk heeft een contract met vrijwel alle zorgverzekeraars. Zo’n contract is een voorwaarde om voor vergoeding van ergotherapie in aanmerking te komen. Bij een niet-gecontracteerde ergotherapeut kan de vergoeding veel lager uitvallen.
Wil je dit erbij zetten als zilveren kruis niet alles vergoed?

Verwijzing voor ergotherapie voor volwassenen
Voor ergotherapie voor volwassen zijn er twee manieren waarop u bij ons terecht kunt.
De eerste mogelijkheid is dat u rechtstreeks, dus zonder verwijzing van huisarts of specialist contact met ons opneemt. Dat levert geen enkel probleem op voor uw vergoeding ergotherapie. Dankzij de registratie bij de DTE (Directe Toegang Ergotherapie) accepteert vrijwel elke zorgverzekeraar onze declaraties ook zonder brief van specialist of huisarts.
Wij doen in zo’n geval een screening met u en regelen dat uw huisarts op de hoogte wordt gesteld. De screening van de DTE is inbegrepen bij de 10 uur ergotherapie die u vergoed krijgt van uw verzekering.
De tweede mogelijkheid is dat uw huisarts of specialist u doorverwijst. Een formulier voor verwijzing kunt Hier downloaden. Ook met een verwijzing krijgt u uiteraard 10 uur ergotherapie per jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Het voordeel van een verwijzing is dat er geen therapietijd meer besteed hoeft te worden aan screening. Hierdoor kan de 10 uur volledig benut worden voor uw behandeling en begeleiding.

Verwijzing voor ergotherapie aan kinderen
Wij hebben ervoor gekozen om bij de ergotherapie aan kinderen u te vragen om een verwijzing van de huisarts mee te nemen. Ook hierbij krijgt u 10 uur per jaar ergotherapie vergoed.

Meer informatie 
Voor vragen over de vergoeding ergotherapie kunt u het best contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Voor overige vragen kunt u ons bellen. Wij hanteren geen speciale spreekuren.

Bent u benieuwd naar uw vergoeding?

Bent u benieuwd hoeveel uur ergotherapie vergoed wordt voor u? Of wilt u meer informatie over de verwijzing die van toepassing is bij u? Neem contact met ons op via info@kyong.nl of download het verwijsformulier.

Verwijsformulier