Menu

Vergoeding

Benieuwd naar de vergoeding ergotherapie? De basisverzekering vergoedt 10 uur ergotherapie per jaar. Er zijn zorgverzekeraars die meer uren vergoeden via een aanvullende verzekering. Ik adviseer u om daar vooraf naar te informeren.

Ook goed om te weten: ik heb met mijn praktijk een contract met vrijwel alle zorgverzekeraars. Zo’n contract is een voorwaarde om voor vergoeding van ergotherapie in aanmerking te komen. Bij een niet-gecontracteerde ergotherapeut kan de vergoeding veel lager uitvallen.

Vergoeding ergotherapie: over Directe Toegang Ergotherapie (DTE)
Er zijn twee manieren waarop u bij mij terecht kunt. De eerste mogelijkheid is dat u rechtstreeks, dus zonder verwijzing van huisarts of specialist contact met me opneemt. Dat levert geen enkel probleem op voor uw vergoeding ergotherapie. Dankzij mijn registratie bij de DTE (Directe Toegang Ergotherapie) accepteert vrijwel elke zorgverzekeraar mijn declaraties ook zonder brief van specialist of huisarts.
Ik doe in zo’n geval een screening met u en regel dat uw huisarts op de hoogte wordt gesteld. De screening van de DTE is inbegrepen bij de 10 uur ergotherapie die u vergoed krijgt van uw verzekering.

Vergoeding ergotherapie: verwijzing via huisarts of specialist
De tweede mogelijkheid is dat uw huisarts of specialist u doorverwijst. Een formulier voor verwijzing kunt Hier downloaden. Ook met een verwijzing krijgt u uiteraard 10 uur ergotherapie per jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Het voordeel van een verwijzing: als u die al heeft, hoeft er geen screening meer te worden gedaan. Dan kunnen we die 10 uur volledig benutten voor uw behandeling en begeleiding.

Meer informatie 
Voor vragen over de vergoeding ergotherapie kunt u het best contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Voor overige vragen kunt u mij bellen. Ik heb geen speciale spreekuren.

Bent u benieuwd naar uw vergoeding?

Bent u benieuwd hoeveel uur ergotherapie vergoed wordt voor u? Of wilt u meer informatie over de verwijzing die van toepassing is bij u? Neem contact met mij op via info@kyong.nl of download het verwijsformulier.

Verwijsformulier 2017