Menu

Wat is ergotherapie?

Ergotherapie optimaliseert de kwaliteit van het leven van volwassenen en kinderen met lichamelijke of psychische problemen. De therapie zorgt voor verbeteringen in het dagelijks functioneren, binnen de mogelijkheden, om zo zelfstandig en prettig mogelijk de dag door te komen.

Wat doet ergotherapie?
Wie een ziekte, handicap of andere lichamelijk of psychische problemen heeft, heeft het vaak al moeilijk genoeg. Wij kunnen als ergotherapeuten helaas niet al uw problemen wegnemen, maar we kunnen u wel helpen uw leven – of dat van uw kind of bijvoorbeeld uw ouders – gemakkelijker en aangenamer te maken. Ervoor zorgen dat u, ondanks alles, zo goed mogelijk functioneert, en (weer) zin hebt in de dag, zodat u eruit haalt wat er voor u in zit.

Ergotherapie is praktisch
Ergotherapie biedt een antwoord op en hulp bij praktische vragen als:
Mijn moeder heeft Alzheimer. Ik kan het bijna niet meer aan. Kun je me helpen?
Door de MS ben ik snel moe en kan ik mijn huishouding niet goed meer doen. Kun je me tips geven?
Mijn kind heeft concentratieproblemen en is zo druk. Wil jij eens kijken wat er aan de hand kan zijn?
Ik heb scoliose en heb behoefte aan steun in de rug. Kun je me adviseren?

Ergotherapie is maatwerk
U bepaalt zelf waaraan u wilt werken met onze hulp. Iedere wens van u is voor ons maatwerk. We kunnen u bijvoorbeeld leren een andere lig- of zithouding aan te nemen, een andere manier van werken aanwennen of leren hoe u zuiniger met uw energie om kan gaan. We kunnen uw kind begeleiden om beter prikkels te verwerken, waardoor hij bijvoorbeeld een betere concentratie heeft op school. U hebt voorzieningen of aanpassingen in huis nodig of u wilt graag weer meer zelfstandig zijn: alleen naar buiten gaan, zelf douchen, koken of boodschappen doen. Het kan werkelijk van alles zijn. Daarom is ergotherapie wat ons betreft maatwerk.

Yanky Ong helpt me om het thuis gemakkelijker voor me te maken. Ze heeft voor mij ook aanpassingen in huis aangevraagd. Heb je hulp nodig , dan moet je echt bij haar zijn! Een bijzondere en vriendelijke vrouw, die direct voor je aan de slag gaat.

– (Magid G.)

Specialisaties
U kunt bij ons terecht voor alle vragen en problemen die te maken hebben met het dagelijks functioneren van iemand met een beperking, of het nu lichamelijk is of op psychisch gebied.

Onze specialisaties als ergotherapeut zijn:

  • MS
  • Kinderen met problemen in de prikkelverwerking. Deze zijn te zien bij onder andere ADD, ADHD, autisme of problemen in het schrijven.
  • CVA, MS, Parkinson (neurologische aandoeningen)
  • Reumatische aandoeningen
  • Orthopedie
  • COPD
  • Oncologie

Ergotherapeut bij u thuis
Wij komen bij voorkeur bij u thuis, op het werk of op school. We willen graag met eigen ogen de situatie zien waarin u of bijvoorbeeld uw kind functioneert en waar de problemen spelen. Dat levert vaak veel informatie op waarmee we samen aan de slag kunnen. We kunnen u dan direct al tips geven en voor u is het wel zo gemakkelijk als we naar u toe komen.

Yanky ziet me echt als mens, niet als ziektegeval. Dat is fijn! Ze helpt me met aanvragen, en met oefeningen. Ze doet me voor hoe ik bijvoorbeeld het handigst mijn sokken kan aantrekken, en leert me zo te bewegen dat ik minder pijn heb. Dat doet ze perfect! Yanky is erg goed.

– (Rositha P.).

Werkwijze
Telefonisch bespreken we kort waar u last van hebt en wat u graag zou willen bereiken met ergotherapie. Vervolgens maken we meteen een afspraak voor een huisbezoek. Dat kan meestal al binnen een week. Er wordt een intake afgenomen, waarbij u ondere andere op de hoogte wordt gesteld van onze afspraken in de behandelovereenkomst en afhankelijk van uw vraag bespreken we het plan van aanpak. Daarin leggen we ook meetpunten vast over de situatie voor en na de behandeling. Daarna gaan we samen lekker aan het werk.

Geïnteresseerd?

Meer weten, bijvoorbeeld over vergoeding ergotherapie? Neem contact met ons op of maak meteen een afspraak via info@kyong.nl. U hebt voor onze praktijk bij ergotherapie voor volwassenen geen verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.

Ga naar contact